Kesugolyó

Egészséges nassolnivaló percek alatt – próbáld ki a kesugolyót!
Ha valami gyors, finom és tápláló falatra vágysz, amit akár egy rohanós hétköznapon is könnyedén elkészíthetsz, a kesugolyó neked való! Ez a természetes alapanyagokból készült, hozzáadott cukortól mentes finomság igazi energiabomba – tökéletes választás tízóraira, uzsonnára vagy edzés utáni nassolásra. A datolya édessége, a pirított kesudió telt íze és a kókusz egzotikus aromája remekül harmonizálnak egymással. Ráadásul mindössze pár perc és egy aprítógép kell hozzá, hogy elkészüljön ez a mennyei kisgolyó. Próbáld ki, és szeress bele te is ebbe a bűntudatmentes finomságba!
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
- 200 g mag nélküli datolya
- 100 g kesudió (pirított is lehet)
- 60 g kókuszreszelék
- 1 ek. juharszirup
Az összes hozzávalót késes aprítógépbe tesszük és 1-2 perc alatt gyúrható állagú
masszává keverjük. Nedves kézzel dió méretű gombócokat formázunk belőle és
kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp:
- ha túl száraz lenne a datolya, 10-15 percre áztassuk meleg vízben majd öntsük le
róla.
- a kesudiót helyettesíthetjük mandulával, dióval, pekándióval vagy keverhetjük is a
magvakat