Csokis-banános muffin

Puha, illatos, ellenállhatatlan – csokis-banános muffin, amit nem lehet megunni
Van valami varázslatos abban, amikor a frissen sült muffin illata belengi a konyhát – főleg, ha banán és étcsoki is van benne! Ez a csokis-banános muffin recept nemcsak isteni finom, hanem egy picit egészségesebb is a megszokottnál, hiszen zabpehelyliszttel, növényi tejjel és akár cukormentes verzióban is elkészíthető. A banán természetes édessége és a csokoládé darabkák tökéletesen kiegészítik egymást, a tetején ropogós zabpehely vagy granola pedig megadja azt a kis extra textúrát, amitől még különlegesebb lesz. Tökéletes reggeli, uzsonna vagy vendégváró falat – egyszerű, gyors, mégis mennyei!
Hozzávalók kb. 15-16 darabhoz
- 2 banán
- 2 tojás
- 300 ml növényi tej
- 200 g zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 80 g cukor vagy 20 g négyszeres édesítő erejű édesítőszer
- vaníliaőrlemény vagy paszta ízlés szerint
- 30-40 g felaprított étcsokoládé vagy étcsokoládé pasztilla
- + a tetejére nagyszemű zabpehely vagy csokis granola
Egy tálban kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat és a cukrot (vagy édesítőt).
Hozzáadjuk a villával összetört banánokat és a tejet, végül a száraz összetevőkkel együtt
alaposan összekeverjük. Elkeverjük benne a felaprított csokit is és a tésztát a muffinforma
⅔-ad részéig töltjük. A tetejét megszórjuk nagyszemű zabpehellyel vagy egy kevés csokis
granolával és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket.
Tűpróbával ellenőrizzük!